Chimamanda Adichie: The danger of a single story

Vanavond organiseert The John Adams Institute in de Posthoornkerk in Amsterdam een lezing van de Nigeriaanse schrijfster Chimamanda Ngozi Adichie. Het kan heel goed zijn dat deze naam een belletje doet rinkelen: Chimamanda Adichie schreef meerdere veelgeprezen romans en verhalenbundels, won verschillende literaire prijzen en is een terugkerende spreker op TED-conferenties. Vorig jaar verwierf ze plotseling wereldroem toen niemand minder dan Beyoncé een deel van Adichie’s speech ‘We should all be feminists‘ integreerde in het powernummer ***Flawless.

Het schept dan ook geen verbazing dat de lezing van vanavond helemaal is uitverkocht. Voor degenen die er niet bij zijn is deze mooie en bovenal rake TED talk ‘The Danger of a Single Story’ uit 2009, over het sluipende gevaar van stereotypen, zeer de moeite waard. Wil je meer Adichie? Haar meest recente boek Americanah ligt nu in de boekenwinkel.

Advertenties

One thought on “Chimamanda Adichie: The danger of a single story”

  1. Dit is op Bonding. herblogden reageerde:
    Herinner je je mijn blog over de stereotypes in de nieuwste commercial van Axe? Chimamanda Ngozi Adichie vertelt tijdens deze TED talk een persoonlijk en inspirerend verhaal dat duidelijk maakt waarom het gevaarlijk is om te stereotyperen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s